Origen i història del Reiki

Mikao Usui
Mikao Usui

 

 

El Sistema Usui de Sanació Natural, conegut simplement com Reiki, va ser redescobert al segle XIX per un japonès: Mikao Usui.

     Se sap molt poc de la vida de Mikao Usui. La majoria dels llibres de Reiki relaten una història de la seva vida que no es basa en fets reals sinó en una llegenda.

     Hi ha hagut alguns investigadors, com Frank Arjava Petter, que han aportat una informació documentada, separant la llegenda de Mikao Usui de la realitat.

     Mikao Usui va néixer el 15 d'agost de 1865 a la província japonesa de Gifu. Es va casar amb Sadako Suzuki i va tenir dos fills. Va morir a Fukuyama el 9 de març de 1926. Al llarg de la seva vida va ocupar diversos llocs funcionarials al seu país natal, el Japó.

     Va ser una persona amb grans inquietuds espirituals. El seu interès es va centrar en tenir una experiència directa dels processos de sanació que esmenten les escriptures cristianes i budistes.

     Va investigar molt sobre això, sense arribar a cap conclusió. El 1908 es va retirar a meditar al cim de la muntanya Kurama, santuari budista, i va fer dejú vint-i-un dies. Durant el dejuni va tenir una revelació-iniciació que juntament amb uns símbols que havia descobert en unes antigues escriptures van donar llum al que avui coneixem com el Sistema Usui de Sanació Natural.

     Va fundar l'organització Usui Reiki Gakkai i es va dedicar a la sanació i l'ensenyament del seu mètode. Després de la seva mort, la direcció de la seva organització va passar al senyor Ushida. La Usui Reiki Gakkai ha seguit impartint el mètode Usui fins a l'actualitat, encara que només dins del Japó i en petita escala.

     La gran expansió del Reiki es deu a la senyora Hawayo Takata, deixeble del senyor Chujiro Hayashi, que alhora era deixeble directe de Mikao Usui. Gràcies a la senyora Takata, d'origen japonès, resident a les Illes Hawaii (USA), el Reiki es va expandir per tot el món a través dels vint-i-dos mestres que ella mateixa va formar.

 

 

Reiki i Shiatsu Zen Teràpies Barcelona

 

 

Copyright 2019 Laura Scharner -Reiki y Shiatsu Zen Terapias Barcelona-